Gratis 360° Beeldendatabank Vlaanderen voor overheden!

De COVID-19 uitbraak zet onze gezondheidszorg, samenleving en economie sterk onder druk. We schakelden de voorbije dagen massaal over naar digitale oplossingen en telewerken om de verdere verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Om lokale en regionale overheden te ondersteunen in hun digitalisering bieden IMAGE-V en Orbit GT Belgium gratis toegang tot de 360° Beeldendatabank Vlaanderen.

360° beelden van Vlaanderen

Medewerkers van overheden kunnen gratis gebruik maken van de 360° Beeldendatabank Vlaanderen van 31 maart tot en met 30 juni 2020. Deze databank bestaat uit panoramabeelden en 3D puntenwolken van alle berijdbare wegen in Vlaanderen.

De data is beschikbaar via een online viewer en via gratis plugins voor onder andere QGIS, ArcGIS en AutoCAD. Hiermee kan je vlot telewerken en de openbare ruimte visualiseren, metingen uitvoeren en GIS bestanden aanmaken.

Ook wij willen op deze manier bijdragen aan een overheid die zelfs in zeer moeilijke situaties zo goed mogelijk moet kunnen werken.

Gebruikersgroep

Medewerkers van volgende overheden in Vlaanderen kunnen gratis gebruik maken van de Beeldendatabank:

  • Steden
  • Gemeenten
  • Provincies
  • Agentschappen
  • Intercommunales
  • Politie
  • Brandweer

 

 

Inschrijvingsformulier

Vraag hier je gratis login aan voor de 360° Beeldendatabank Vlaanderen.
* Verplicht veld! Gebruik je professioneel e-mailadres. Zo kunnen we nagaan of je deel uitmaakt van de gebruikersgroep.

Maak je keuze

 

Online viewer

Na je inschrijving ontvang je van ons binnen één werkdag een registratiemail. Hiermee kan je zelf een paswoord kiezen. Vervolgens kan je inloggen op onze twee publicaties van de online viewer: een publicatie voor starters met eenvoudige kijk- en meetfunctionaliteiten en een publicatie voor gevorderden met meer complexe 3D functionaliteiten.

Neem deel aan onze webinars!

We maken je graag wegwijs in de online viewer van Orbit GT Belgium zodat jij vlot aan de slag kan met onze 360° beelden. Daarom organiseren we gratis webinars.

 

Geplande webinars

  • Dinsdag 9/6 11u Webinar Exitstrategie Horeca

Veelgestelde Vragen