360° Beeldendatabank

De databank bestaat uit 360° beelden en 3D puntenwolken van alle berijdbare wegen in Vlaanderen.

360° Beelden

De panorama beelden worden gemaakt met een digitale 360° camera die bevestigd is op de mobile mapping wagen. Tijdens het rijden maakt het systeem om de 5 meter een foto. De foto’s worden verwerkt tot hoge resolutie panoramafoto’s van 8000 bij 4000 pixels.

3D Puntenwolk

De 3D puntenwolk wordt gemaakt met laserscanners die op de mobile mapping wagen bevestigd zijn. Tijdens de mobile mapping rit meten de scanners miljoenen punten in. Ieder punt is een effectief in 3D gemeten punt op het terrein. Na de rit wordt de data verwerkt tot een 3D puntenwolk die het gereden traject weergeeft in 3D. De puntenwolk maakt het mogelijk om op een eenvoudige, efficiënte en betrouwbare manier metingen uit te voeren.

Eigendomsrechten – 360° Beeldendatabank Vlaanderen

In navolging van de beëindiging van het project 360° Beeldendatabank Vlaanderen op 30 juni 2019 werd tussen de Vlaamse Overheid en IMAGE-V overeengekomen dat IMAGE-V in exclusiviteit het volle eigendomsrecht bezit op de panoramische beelden welke aangemaakt werden door IMAGE-V in het kader van de opdracht. Zo is IMAGE-V de enige partij die gebruik mag maken van de 360° Beeldendatabank Vlaanderen ingewonnen van 2014 tot 2016 en die deze onder meer op de markt mag aanbieden.

Updates

De openbare ruimte verandert voortdurend. De actualiteit van de foto’s is belangrijk om een realistisch beeld te krijgen van de bestaande omgeving. Door periodieke updates te bestellen beschik je altijd over recente data.
We bieden je de keuze tussen volgende updatefrequenties:

  • Jaarlijks
  • Tweejaarlijks
  • Vierjaarlijks
  • Geen

Klaar om te starten?